Lansering av Samisk myteknuser


Torsdag 23. mai 2013 var det duket for lansering av Samisk myteknuser på Samisk hus i Oslo. Myteknuseren er et samarbeidsprosjekt mellom Antirasistisk senter og Jurddabeassi, og er økonomisk støttet av Fritt Ord og Sametinget. I prosjektet knuser vi 24 myter om samer med harde fakta.

Myteknuseren hadde tidligere på dagen vært nyhetssak i flere medier, både lokalt og nasjonalt, og mange møtte opp på Samisk hus i Oslo for å få med seg selve lanseringen.

Foto: Lásse Juhán Helander

Det ble avholdt en samtale om samehets og fordommer mot samer. Ordstyrer var Kari Helene Partapuoli (leder Antirasistisk Senter og medlem av Samisk Hus brukergruppe). I panelet satt Vibeke Larsen (rådsmedlem Sametinget), Mikkel Berg-Nordlie (forsker NIBR og medlem av Samisk Hus brukergruppe), Dávvet Solbakk (medlem Sametingets ungdomspolitiske utvalg), Lena Farvelund Haddal (oppvekstleder Kampen skole/ utviklingsleder for samisk opplæring).

Foto: Lásse Juhán Helander

Myteknuseren er utarbeidet av Audun Lona, Kari Helene Partapuoli, Mikkel Berg-Nordlie, Eirik Myrhaug, og Ingemund Skålnes (ikke til stede).

NRK Ytring – Nødhjelp mot samehets
NRK Sápmi – Nå skal mytene om samene knuses


Leave a Reply

Your email address will not be published.